RSS

Retete indiene

      Pui Indian tandoori

Timp de preparare: 
1 ora si 20 minute
 (complexitate redusa) 

Ingrediente: 
Avem nevoie de:
1 pui mare
2 catei de usturoi
1 lingura de ghimbir prospat ras pe razatoarea mica
1 ceapa mica
1 lingurita de mustar Dijon
1/2 de lingurita seminte de cardamom
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita piper prospat macinat
3 linguri de suc de lamaie
1 cana si jumatate de iaurt
1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Usturoiul ,ceapa,ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine.
Se taie puiul in sferturi si se pune in iaurtul condimentat.
Se lasa in frigider 12 ore pentru a se patrunde bine de arome.
Intr-o tava de cuptor mai adanca se pune puiul cu tot cu iaurtul si se pune la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 45 de minute sau pana s-a rumenit.
Se serveste cu garnitura de orez cu lamaie si paine indiana Poori.
Pofta buna!

              

 

    

   Rasulla deliciu Indian

    

 

Timp de preparare:
12 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 litru de lapte
2 linguri suc de lamaie
un varf de cutit colorant alimentar rosu
1/2 esenta de vanilie sau rom
350 ml. de apa
150 gr. zahar tos

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, stoarceti laptele itr-un saculet din teflon si puneti branzica optinuta intr-o cratita cu tot cu tiflonul, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se scurga bine zerul din ea, o lasati 2~3 ore pana se prinde bine intr-un cas intreg, acest soi de branza se numeste Panir si se face in India, dupa ce a-ti optinut Panirul , i-l taiati cu un cutit si i-l maruntiti cu o furculita in grauncior, dupa aceasta operatie luati ~cate o lingura de compozitie si o framantati in palma cu degetele pana obtineti o masa cremoasa si simtiti grasimea cu degetele, formati 10 bile cat o nuca mai mica si le fierbeti in siropul facut din 350 ml. apa cu zaharul, vanilia si colorantul, fierbeti timp de 15~20 de minute la foc mic cu distanta intre ele, pentru ca cresc in timpul fierberii, le lasati in cratita cu sirop peste noapte la rece, ca sa mai absoarba din sirop.
Acesta este un desert nu numai gustos, dar si sanatos, evident daca nu folositi colorant, dar spre exemplu putin suc de sfecla sau morcovi proaspat stors🙂

Pofta mare !!!

 

OREZ INDIAN CU LAMAIE

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: Avem nevoie de: 2 pahare orez alb Basmati cu bobul lung, 3 linguri ulei, 1 lingurita de seminte de mustar, 6 seminte de cardamom, 1/2 lingurita sofran, 2 ardei iuti curatati de seminte si taiati marunt, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica, 1 lingurita de curry macinat, 1 catel de usturoi, 3 linguri de suc de lamaie, 1 lingurita de sare, 1/2 cana seminte de cashew pentru décor, 3 pahare de apa. Mod de preparare: Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom. Orezul Basmati se opareste si apoi se spala bine. Intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se adauga ardeiul iute si condimentele si se prajesc la foc mediu 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa sa se patrunda de arome 3 minute. Se transfera intr-o cratita antiaderenta, se adauga apa si sarea; cand incepe sa fiarba se acopera si se lasa la foc mic 20 de minute. Se pune pe un platou , se presara cu cashew si se serveste cald cu pui Tandoori.

  CHIFTELUTE IN SOS DE LAMAIE

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente ptr 6 portii 500 gr carne macinata de vita,1ceapa mare-rasa, 3-4 catei de usturoi, 1/4 pahar pesmet, 1ou, 1/2pahar patrunjel verde tocat, 2 linguri de ulei, sare,piper,putina nucsoara. Ptr sos: 1 ceapa mare tocata marunt, 2 catei de usturoi, 1/4 lingurita carcum(este o mirodenie orientala face sosul galben), 11/2pahar de supa de pasare(se poate face din praf de supa cu apa calda), suc de la 1/2 de lamaie, sare,piper la gust, la nevoie putin zahar. Mod de preparare: Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam bine dupa care da-m la gust si cu mina amestecam bine carnea ca toate gusturile sa intre in ea.O lasam la rece 1 ora. Dupa aceia facem chiftelute potrivite si le prajim in ulei dar numai cit sa prinda putina crusta,nu sa fie gata. Cit chiftelutele se prajesc pregatim si sosul. Intr-o tigaie adinca punem 2linguri de ulei lasam sa se incalzeasca si punem ceapa si usturoiul sa se prajeasca putin sa fie aurie adaugam carcum,supa si lamaia si lasam ca sosul sa dea in clocot. Cind incepe sa fiarba se face focul mic si se pun chiftelele intr-un singur strat si le lasam sa fiarba 20 de minute pina sosul scade putin dar nu ramin fara sos.Se da la gust si daca e prea acru 1 lingurita de zahar schimba gustul .Se serveste cu mamaliguta calda.

CIORBA INDIANA DE PUI

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 1 piept de pui maricel(500g), 3 morcovi, 1 ceapa, 300 ml bulion facut in casa, telina, 2 linguri ulei, 25 g unt, 1/4 gogosar, sare, piper, zeama de la o lamaie, 1/2 lingurita chilli, 1/4 lingurita curry, patrunjel verde. Mod de preparare: Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina. Ceapa tocata, morcovul si gogosarul ii calim in untul topit amestecat cu uleiul, pina cand acestea se inmoaie. Adaugam apoi sucul de rosii , curry si chilli- atentie ca ciorba va fi picanta ! Pieptul de pui il taiem fideluta si il adaugam peste sucul de rosii impreuna cu telina, sare , piper si 3-4 l apa. Acoperim oala si lasam sa fiarba carnea si legumele cam 40 minute. Cand sunt gata fierte , adaugam zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat il presaram deasupra. Cine doreste ca ciorba sa fie mai picanta poate sa o serveasca cu ardei iute.

CEAI DE ASSAM

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 2 lingurite ceai verde de Assam, 2 lingurite ceai negru de Assam, 5 capsule de cardamon, 1/2 baton scortisoara, 3 cuisoare, 1 1/2 baton vanilie, zahar candel, lapte dupa gust. Mod de preparare: Se amesteca ceaiul verde cu cel negru într-o cana, apoi se toarna 1 l de apa fierbinte si se lasa cel putin 3 minute. Se pun semintele de cardamon într-un filtru de hîrtie, împreuna cu scortisoara, vanilia si cuisoarele. Se introduce totul intr-o a doua cana si se toarna infuzia de ceai, strecurata printr-o sita fina. Dupa 5 minute, se îndeparteaza condimentele, se toarna ceaiul în cesti si se drege, dupa gust, cu zahar si lapte.

SALATA YOGA

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 1 salata verde, 2 rosii, 5 fire de ceapa verde, 15 masline negre, 10 ridichi, 1 cana branza rasa, 1/4 lingurita maghiran. Pentru sos: 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita sare. Mod de preparare: Se taie totul marunt, maslinele se pun fara samburi. Se toarna sosul amestecat separat. Deasupra se presara branza rasa.

SALATA DE OREZ CU CURRY

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 1 ceapa taiata marunt, 1 catel de usturoi pisat, 3 1/4 cani de apa, 1 1/2 ceasca orez brun cu bobul lung, 1 lingura praf de curry, 1 varf de lingurita piper alb, 2 cesti broccoli taiat buchetele mici, 1 legatura de praz taiat bucatele, 2 rosii mari taiate cubulete. Sos: 1 lingura de apa, 1 lingura sos de soia, 1 lingura otet alb de vin. Mod de preparare: Pune ceapa si usturoiul intr-o cratita, cu ¼ ceasca de apa. Lasa sa fiarba 5 minute, sau pana cand se inmoaie ceapa, amestecand incet. Adauga apoi orezul, restul de apa, praful de curry si piperul. Amesteca. Cand incepe sa fiarba, redu focul la minim, acopera cu un capac si lasa 45 de minute. Intre timp, fierbe broccoli intr-o cantitate mica de apa, sau in aburi, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie putin, nu mai mult de 5 minute. Ia buchetelele de pe foc si pune-le intr-o sita, la scurs. In momentul in care orezul este gata, ia vasul de pe foc si mai lasa 15 minute, fara sa amesteci. Apoi adauga broccoli, prazul si rosiile, amestecand foarte usor. Combina ingredientele pentru sos, toarne-le deasupra si mai amesteca o data.

 PULPE DE PUI TANDOORI

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 4 pulpe de pui (fara piele), zeama de la o lamaie, sare, 2 lingurite boia dulce, 2 catei de usturoi, ghimbir, 350g iaurt, 2 lingurite praf de chili (rosu), cate o lingurita de chimen, scortisoara si cardamon (toate pisate), 1 varf de cutit sofran, 1/2 lingurita cuisoare macinate. Mod de preparare: Se spala pulpele, se zvanta, se taie an doua (la incheietura) si se freaca bine cu zeama de lamaie, sare si boia. Usturoiul si ghimbirul se curata, se toaca marunt si se amesteca cu iaurtul si cu celelalte mirodenii. Se pun pulpele de pui in „marinata” de iaurt si se lasa cel putin o ora la frigider, ca sa se patrunda. Se scoate carnea si se prajeste circa 25 de minute pe marginea gratarului, invartind-o de cateva ori si stropind-o cu marinata.

 PUI CU LEGUME îN STIL INDIAN

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 4 bucati piept de pui, 2 linguri de ulei, 1 ceapa mare, 1 ardei gras, 3 catei de usturoi, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingurita de boia, 1 fir de sofran, coriandru, 400 ml lapte, 1 mana de fasole verde. Mod de preparare: Incingeti uleiul si caliti ceapa taiata, timp de 5 minute, la foc potrivit. Adaugati ardeiul gras, taiat felii, si usturoiul zdrobit, si caliti timp de 3 minute. Adaugati pieptul de pui, curatat de pielita si de oase si taiat cubulete. Prajiti timp de 3 minute. Adaugati 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingurita de boia si 1 fir de sofran. Amestecati bine si fierbeti timp de 1 minut. Adaugati laptele, 1 pahar mic de apa si 1 mana de fasole verde, fiarta, taiata segmente. Fierbeti neacoperit, la foc mic, timp de 5 minute. Presarati deasupra frunze de coriandru si serviti cu orez si chifle.

OREZ CU LEGUME YOGA

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 2 cani de orez, 1 lingura de boabe de mazare, 1 lingura de ciuperci, 1 lingura de unt, 2 dovlecei, 2 rosii, 1 morcov, 1/4 de telina, 1 ceapa, 2 cani apa, 4 linguri de branza rasa. Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie legumele (telina, morcovul si dovleceii); rosiile se taie in bucati mari, ciupercile felii si ceapa solzisori. Se pune margarina intr-o tigaie pe foc mic si se adauga ceapa, morcovul si telina. Puneti si orezul, amestecand bine, ca sa nu se lipeasca. Adaugati mazarea, rosiile, dovleceii si ciupercile. Se mai toarna apa putin cate putin, se lasa 20 de minute sa fiarba, amestecand din cand in cand. Intre timp, se sareaza si se adauga restul de margarina. Se baga in cuptor si se serveste cald.

 MANCARE DE ARDEI GRASI YOGA

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia), 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 4-6 rosii bine coapte, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 2-3 fire de busuioc, 1 lingurita sare. Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba acoperit. Coaceti ardeii si curatati-i de pielita si de seminte. Se spala, se usuca si se taie felii. Se taie si rosiile felii. Puneti ardeii peste ceapa, apoi adaugati rosiile, sarea si cateii de usturoi netaiati. Lasati sa fiarba pana scade complet.

 CHIFTELUTE DIN CARNE DE MIEL

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 500g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper. Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).

CHIFTELE DE PESTE îN STIL INDIAN

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 600g cod dezosat, 2 ardei iuti curatati de vine si seminte si taiati felii, 1 lingura ghimbir ras, 1 lingurita praf de curry, 2 lingurite seminte de mustar, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, 100g paine alba inmuiata in lapte dulce si stoarsa, 4 catei de usturoi tocati, 100g faina, 6 linguri ulei de floarea-soarelui. Mod de preparare: Amestecati si omogenizati pestele, painea si condimentele (cel mai bine este cu ajutorul unui robot de bucatarie). Formati 12 chiftele si dati-le prin faina. Incingeti uleiul la temperatura potrivita si prajiti cate 3-4 chiftele deodata, circa 5 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Serviti chiftelele cu salata de rosii cu ceapa de apa si menta si stropite cu iaurt si sos picant.

 OMLETA INDIANA

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de ulei, 1 ceasca cu supa, 4 cepe, 3 rosii, 2 lingurite de sofran, 2 lingurite de coriandru, sare, piper, 1 lamaie, 3 lingurite de iaurt. Mod de preparare: Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se lasa sa fiarba cca 10 minute, apoi se strecoara supa. Rosiile si rondelele de ceapa se vor aseza pe o omleta care a fost pregatita intre timp si tinuta la cald. In restul de supa se toarna iaurtul si sucul de lamiie. Cu acest sos se serveste omleta.

BULETE DE CARNE

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 500g de pulpa de porc, patrunjel, cateva frunze de menta, sare, piper, 2 linguri de faina, 6 linguri de ulei, 1 lingurita de migdale, 250g de orez. Mod de preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjeiul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulete de marimea unei prune, care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit putin, se scurg de grasime, se pun intr-o cratita, se acopera cu apa fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote. Se servesc foarte fierbinti impreuna cu orez fiert.

SUPA CU CUS CUS

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: paste cus-cus, 2 l supa de pui sau vita, 1 lingura de unt, sare, piper. Mod de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pana se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Se mai lasa 10 minute, acoperita cu un capac. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se serveste in cesti de supa, fierbinte.

PUI CU SOS PICANT

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 1 pui mare, 100gr unt, 3 cepe, 2 catei de usturoi, 1 litru supa, sare, piper, o lingurita sofran, o lingurita coriandru, 2 linguri faina, 1 lamaie. Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cand sunt pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit si cepele, se toarna supa, sarea, piperul, sofranul, coriandrul. Se lasa sa fiarba aproximativ 1/2 de ora. Dupa ce carnea a fiert, bucatelele de pui se scot, iar in sosul ramas se adauga faina. Se amesteca incet, pana ce se ingroasa putin. Se pun din nou bucatile de pui. Se serveste mancarea foarte fierbinte.

 VINETE INDIENE

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 1 kg vinete, 4 cepe, 150gr unt, sare, piper, 2 oua, pesmet. Mod de preparare: Se spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vinata in jumatate, in lungime. Se scoate miezul, se toaca, amestecandu-l apoi cu cepele tocate marunt, sarea, piperul. Aceasta compozitie va fi apoi pusa intr-o tigaie cu unt incins si prajita usor cateva minute. Se umplu apoi vinetele, se dau prin ou batut si pesmet si se prajesc in mult unt.

JUMARI DULCI INDIENE

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 6 oua, 4 lingurite ulei, o ceasca zahar, o ceasca lapte, 2 linguri smantana, 1/2 lingurite scortisoara, 3 lingurite stafide, 80gr migdale, 250gr fructe de sezon. Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara se pune la fiert laptele amestecat cu smantana, zaharul, scortisoara si stafidele. Aceasta compozitie se toarna peste jumari, amestecand intr-una timp de 7-8 minute. Jumarile se servesc acoperite cu migdale taiate marunt si fructe de sezon taiate in cubulete

SOS CURRY DE BAZA

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu varf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma, 1/2 lingurita pudra de comino, 1/2 lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii. Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa. Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 minute, amestecand din cand in cand. La nevoie se mai adauga cate un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut. Acest sos se poate pastra la frigider timp de cateva zile, bine acoperit cu film plastic.

MANGO LASSIE

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 1 mango copt bine, 200 ml iaurt rece, 200 ml lapte rece, zahar dupa gust. Mod de preparare: Se curata bine mango-ul, se taie felii si se pune intr-un blender. Se adauga restul ingredientelor si se dau prin blender pana se obtine un mix fin. Se serveste rece.

 PUI INDIAN TANDOORI

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:

Ingrediente: 4 linguri de iaurt gras, 3 lingurite tandoori masala, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingurita praf de ghimbir, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1/2 lingurita praf de mustar, 1/2 lingurita boia iute, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita boia dulce, un pui de cca 1 kg. Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele de sus, crestati puiul din loc in loc si marinati-l cu pasta obtinuta din amestecul ingredientelor. Lasati puiul la marinat 30 minute sau peste noapte. Asezati carnea pe gratar si lasati-o jumatate de ora, avand grija sa intoarceti bucatile o data, dupa 20 de minute. Serviti friptura cu sos de iaurt cu menta si ornata cu cateva frunze de patrunjel si o felie de lamaie.

 

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: